İtalyan Yemekleri Arama Motoru

Özel Arama

23 Nisan 2010 Cuma

CEVİZLİ VE TULUM PEYNİRLİ İTALYAN SALATASI

İtalyan salataları arasında garip bir salata tarifiyle daha karşınızdayız.

MALZEMELER
80 gr tulum peyniri
1/4 adet Lola Rossa
1/4 adet Lola Rossa Gren
1/4 adet Endiv (Frize)
1 adet Cherry Domates
1/4 adet Polla Rossa
2 gr Ceviz içi
Panne için:
Yumurta,
un,
galeta unu,
çiçek yağı
Hardal sos.

Tulum peyniri mikserde krema halini alana kadar çırpın.
Peynirleri lira şeklinde (yuvarlak) kesip ve biraz dolapta sertleşmesi için bekletin. Peynirler sertleştikten sonra yumurta, un, galeta unu ve çiçek yağı ile paneleyin.
Yeşillikleri hardal sos ile karıştırın ve tabağın ortasına yerleştirin. Üzerine de ceviz içi serpiştirin. Pane ettiğiniz peynirleri (iki adet) önlü arkalı kızartıp dikey olarak yeşilliklerin üzerine koyun.
Cherry domatesi ise bu salatada

Mayonezli İtalyan Makarna

Bugün garip bir italyan yemeğinden daha bahsetcez: )

MALZEMELER


Bir paket küçük boy düdük makarna
3-4 kaşık mayonez
1 bardak yoğurt
1 kavanoz garnitür
100 gr salam
100 gr sosis


HAZIRLANIŞI

Makarnayı suda haşlayıp süzün, salamları kibrit çöpü şeklinde, sosisleri küp şeklinde doğrayın. Haşladığınız makarnanın içine mayonez ve yoğurdu daha sonrada diğer malzemeyi karıştırın.isteğe göre mayonez ve yoğurdu çoğaltabilirsiniz.

14 Nisan 2010 Çarşamba

İtalyan böreği tarifi

İtalyan böreği nasıl yapılır, italyan böreği malzemeleri nelerdir biraz bundan bahsedeceğiz.

Malzemelerimiz

Salçası:
200 gram kemiksiz sığır eti
2 çorba kaşığı margarin
1 büyük soğan
3 büyük domates
3 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
Üzerine:
2 çorba kaşığı margarin
1 kahve fincanı gravyer rendesi
Hamuru:
4 kahve fincanı un
4 yumurtanın sarısı
3/4 kahve fincanı süt

İçinin hazırlanışı:
200 gram pişmiş et
1 çorba kaşığı margarin
yarım kahve fincanı un
1 bardak süt
1 kahve fincanı gravyer rendesi
1 yumurta akı
yarım kahve fincanı etin piştiği salça


Yapılışı

SALÇASI: Bir kuşaneye ölçülere göre margarin konularak kızdırılır, içine kuşbaşı sığır eti konur, iyice kavrulur. Soğan küçük küçük doğranarak ete ilâve edilir ve yeniden kavrulur. Soğanlar ölünce buna kabukları ve çeki.dekleri çıkarılıp, küçük küçük doğranmış domatesler karıştırılarak tuz serpilir ve domatesler salça gibi olunca, kuşaneye sıcak su konur. 2,5 saat pişirilir. sonra ateşten indirilerek soğutulur. Yemek soğuyunca, kuşanedekilerin hepsi et makinesinde çekilir ve bir tarafa bırakılır.

İÇİ: Yeniden bir kuşane alınır ve içersine ölçülere göre margarin ile un konularak 2 dakika kavrulduktan sonra içersine sıcak süt ve tuz konulur ve karıştırılarak sütümüz, una yedirilir. 8-10 dakika daha pişirildikten sonar ateşten indirilir, yumurtanın akı, karabiber ve rendelenmiş gravyer peynir, etin salçası ve kıyma halindeki etler ilâve edilir, iyice karıştırılır ve bir tarafa bırakılır.

HAMURU: ölçülere göre un alınarak elenir, ortası çukurca açılarak buraya yumurtaların sarısı, süt ve tuz konularak iyice karıştırılarak yoğrulur. Hamur, ıslak bir beze sarılarak bir saat dinlendirilir. Bu süre dolunca, un tahtasının üzerine un serpilerek hamur açılır. Açılan hamurlar dört köşe kesilir içten fıstık kadar kıymalar doldurulur, kapatılır ve bir tencerede tuzlu su kaynatılarak kesilmiş olan hamurlar bu tencereye boşaltılır. 5 dakika haşlanır ve yumuşayınca süzgeçle süzülür, servis tabağına yayılır ve üzerlerine erimiş tereyağ ile salçanın artan kısmı dökülür. Yanında gravyer peynir (rendelenmiş) olduğu halde soğumadan servis yapılır.

Pizza napoliten tarifi

Bugün pizza napoliten tarifinden bahsedeceğiz.

Gerekli malzemeler

500 gr. un
75 gr. margarin (bir yumurta kadar büyüklükte)
15 gr. maya (iki ceviz kadar büyüklükte)
1 tatlı kaşığı tuz
Biraz şeker
250 gr. su (20 çorba kasığı)
Üzerine koymak için :
250 gr. ince dilimlenmiş çerkez peyniri , o yoksa gravyer veya kaşer


Yapılışı

Peynir hariç bir kabın içerisine bütün malzemeyi koyup yoğurarak özlü bir hamur yapınız
Üzerini kapatıp 30-40 dakika mayalanmaya bırakınız
Sonra hamuru arzu ettiğiniz büyüklükte parçalara koparıp veya kesip un serperek bir merdane ile iki üç milim kalınlığında yuvarlak açınız ve fırın tepsisine yanyana diziniz
Hamurun kenarlarında yarım santim mesafe bırakarak üst sathını önce iki milim kalınlığında aşağıdaki domatesi ve domatesin üzerine kâğıttan kalınca dilimlenmiş peynirleri kapatınız
Üzerlerine bir adet hafif yağlanmış kâğıt kapatıp yarım saat mayalanmaya bırakınız
Sonra hızlı fırında 15 dakika pişirip servis ediniz

Daha sonraki tariflerimiz için italyan yemekleri blogunu izlemeye devam :)

13 Nisan 2010 Salı

Tavuklu Ravioli Tarifi, Tavuklu RAVIOLI








Malzemeler

1/2 pişmiş tavuk
1 adet yumurta
1 adet soğan
2 bardak un
4 çorba kaşığı yağ
1/2 su bardağı kaşar
1 bardak süt
4 dilim islenmiş dil
3 fiske çekilmiş hindistancevizi
1 demet maydanoz
tuz
karabiber


HAZIRLANIŞI

Yarım ay şeklinde doğranan soğanlar, yağın yarısıyla öldürülür. Tavuk eti ve dil, parçalara ayrılır ve bir kaşık unla birlikte soğana katılır. Tuz karabiber ve hindistan cevizi serpilir. Bir iki taşım kaynatılıp ateşten alınır. Maydanoz lar dallarıyla atılıp, hepsi et makinesinde çekilir. Hamur açılır. Hazırlanan iç daire şeklinde yufkanın yarısına 2 şer parmak aralıkla ve düzgün sıralar halinde konulur. İçlerin araları hafifçe ıslatılır, yufkanın diğer boş yarısı üzerine kapanır, elin yan tarafıyla sıra araları bastırılır ve iki hamur birbirine yapıştırılır. Bir ruletle içli hamurdan dört köşe parçalar kesilir . Bir kap içerisine 6 bardak su ve tuz atılıp, ateşe konur. Su kaynayınca hamurlar içine atılır, 10 - 15 dakika haşlanır. Hepsi haşlandıktan sonra üzerlerine 2 - 3 bardak soğuk su döküp, süzülürler.Bir kabta kalan yağ da eritilir, ateşten alınıp ravyoliler içine atılır. Peynirin 1/3 ile tuz ve karabiber atılır. Bir kaç kere karıştırılır, kalan peynir serpilir ve üzeri hafifçe kızartılır. 3 - 4 kepçe domates salçası sıcak sıcak üzerine gezdirilir.

Peynirli Tortelli Tarifi

Merhaba.

Peynirli Tortelli Malzemeleri

1 diş sarımsak
4 çorba kaşığı Altın Hasat Sızma Zeytinyağı
200 ml krema
250 gram porçini mantar
İç Malzeme için :
500 gram ricotta peyniri
1 demet maydanoz
muskat rendesi
200 gram parmesan peyniri
bir miktar tuz
Hamuru için :
400 gram Bizim Mutfak Un
4 adet yumurta

HAZIRLANIŞI

Maydanozları yıkayın.. doğradıktan sonra derin bir kaseye bütün malzemeyi koyun.. iyice karıştırın. Diğer tarafta hamur için verilen malzemeleri karıştırıp yoğurun. hazırladığınız hamuru 1-2 mm incelikte açın. Açtıktan sonra 5-6 cm.’lik karelere bölün. Her karenin içine hazırladığınız içten koyup üçgen yapın ve parmağınızla şekil verin. Kaynayan tuzla suda 1-2 dakika haşlayın. Sos için bir tavaya zeytinyağını alın. Sarımsağı atıp pembeleşinceye kadar kızartıp çıkartın. Bir küçük paket kremayı tavaya ekleyin.. Porcini mantarlarını doğrayıp ekleyin. Mantarlar pişer pişmez haşlanmış tortellileri ekleyip karıştırın ve üzerlerine parmesan peyniri serperek servis yapın.