İtalyan Yemekleri Arama Motoru

Özel Arama

6 Mayıs 2010 Perşembe

Naneli makarna

Malzemeler

1400 gram makarna,
tuz,
300 g dondurulmuş bezelye,
150 gram jambon,
1 yeşil soğan,
1 avuç taze nane,
2 çorba kaşığı sıvı yağ,
karabiber,
3 çorba kasığı limon suyu,
yarım tatlı kasığı limon kabuğu rendesi,
150 gram Mascarpone (yani Kremalı italyan peyniri)
2 çorba kaşığı yoğurt,
100 mililitre sebze suyu

Hazırlanışı

Makarnaları bol tuzlu suda haşlayın. Bezelyeleri çözün. Jambonu küçük parçalar halinde doğrayın. Soğanı ayıklayarak kıyın. Nane yapraklarını yıkayarak kıyın, garnitür için birkaç yaprağı ayırın. Soğanı kızgın yağda pembeleşene dek öldürün. Bezelyeleri az suda pişirin, tuz, karabiber, limon kabuğu rendesi ve limon suyu katın. Peyniri yoğurt ve sebze suyu ile karıştırarak bezelyelere dökün ve kaynatmadan ısıtın. Makarnaların suyunu dökün, sos ile karıştırın, nane ve jambon ile servis yapın.


5 Mayıs 2010 Çarşamba

Fesleğenli Pilav, Fesleğenli İtalyan Pilavı

Malzemeler

500 gram İtalyan pirinci
Balık suyu
160 gram tereyağı
1 küçük kuru soğan
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Fesleğen sos malzemeleri:
2 bağ fesleğen
1 tutam maydanoz
100 gram çamfıstığı
2 diş sarımsak
Tuz
150 gram eritilmiş tereyağı

Togliolini

MALZEMELER

Hamur:
200 gram un
10 adet yumurta
200 gram tagliolini
100 gram baston mantarı
80 gram labne peyniri
2 çay bardağı tavuk suyu
Tuz
Karabiber

HAZIRLANIŞI

Hamur malzemesini yoğurduktan sonra makarna makinesinde ya da elde istediğiniz şekilde kesin.
Mantarları tavada soteleyin. üzerine labne peyniri, tavuk suyu, ekleyerek kaynamaya bırakın. Başka bir yerde haşladığınız makarnaları ilave ederek biraz daha pişirin. Pişer pişmez servis yapın.

Afiyet olsun

Karamel Soslu Dondurma

Malzemeler

1 küçük kaşık karamelli dondurma
2 büyük kaşık çikolatalı dondurma
50. gram kavrulmuş file fındık veya badem
Karamel sos için:
50 gram şeker
20 gram su
Limon suyu
30 gram krema
10 gram tereyağı

Hazırlanışı

Karamel dondurmanın dışına çikolatalı dondurmayı sarın. Kavrulmuş ve soğutulmuş bademlerin üzerinde döndürerek dondurmanın her tarafını bademle ya da fındıkla kapatın. Karamel sosla birlikte servis yapın.
Karamel sosun hazırlanışı: Şeker, su ve limon suyunu kaynatın. Karışım hafiften yenmeye başlayınca krema ve tereyağını ilave edin. Kaynadıktan sonra soğumaya bırakın.

Afiyet olsun