İtalyan Yemekleri Arama Motoru

Özel Arama

8 Nisan 2011 Cuma

spor aletl3ri kişisel bakım beslenm3






Uzayan yaşam süresi, yaşam kalitesini yükseltmeyi zorunlu hale getirmiştir. Kaliteli bir yaşam için daha çok sağlık bilinci ve farkındalık gereklidir. Aşağıdaki 10 ayrı kuralı; bir yaşam tarzı, bir hayat yaklaşımı yapabilirseniz, daha az hastalanan, daha keyifli yaşlanan biri olma şansınız artacaktır.

Dengeli beslenin: Daha az yiyin. Kaliteli, besin değeri yüksek temiz ve sağlıklı ürünler tüketin. Hayvansal yağları daha az, zeytinyağını daha çok kullanın. Temel yağ asitlerini (Omega 3 ve 6), antioksidan destekleri ve temel amino asitleri yeterince aldığınızdan emin olun. Gerekiyorsa flavonoid, karotenoid, vitamin ve mineral desteklerinden yararlanın.

spor aletl3ri kişisel bakım beslenm3

Damarlarınızın yaşlanmasına izin vermeyin: Kolesterol, kan şekeri, trigliserit, ürik asit ve homosistein seviyelerinizi dikkatle izleyin. Kan basıncınızı kontrol altında tutun. Daha çok egzersizi ve daha az stresi bir alışkanlık haline getirin.

Bağışıklık sisteminizi güçlü tutun: Gerekli aşılarınızı (Hepatit, zatürree, grip vs..) yaptırmayı unutmayın. Düzenli uykunun, egzersiz ve dinlencenin bağışıklık sisteminizi güçlendirici yararlarından faydalanın.

Kötü şeyleri az tüketin: Alkolü, kafeini, beyaz unu ve tuzu ölçülü tüketmeye özen gösterin.

spor aletl3ri kişisel bakım beslenm3

Sigaradan ve sigara dumanından sakının: Sigara içmeyin. Çevrenizde sigara içilmesine engel olun. İş yerinizde sigara yasağı uygulayın. Sigara içilmeyen otelleri, restoranları, kafeleri ve ulaşım araçlarını tercih edin.

Kas ve kemiklerinizi takviye edin: Düzenli egzersiz yapın ve hareketli bir yaşamı benimseyin. Yeterli miktarda kalsiyum ve D vitamini alın.

spor aletl3ri kişisel bakım beslenm3

Ağız bakımınıza özen gösterin: Dişlerinizi düzenli fırçalayın. 6-8 ayda bir diş hekiminize uğramayı ve diş bakımınızı yaptırmayı unutmayın. Ağız içi temizliğini ve diş eti sağlığını ihmal etmeyin.
spor aletl3ri kişisel bakım beslenm3
Belleğinizi güçlü tutun: Belleğinizi zayıflatan her şeyden uzak durun. Bellek güçlendirici önerileri sabırla ve özenle uygulayın. Yeni şeyler öğrenmeye açık olun. Yeni bir dil, yeni bir hobi, yeni bir oyun için şansınızı deneyin.
spor aletl3ri kişisel bakım beslenm3
Gereksiz yere ilaç kullanmayın: İlaçları sadece doktor tavsiyesiyle kullanın. Gereksiz yere, gereğinden yüksek dozda ve lüzumundan uzun süre kullanılan ilaçların sizi yaşlandırabileceğ ini unutmayın.
Sağlık kontrollerinizi ihmal etmeyin: Düzenli olarak kontrol yaptırın. Doktorunuzun önerdiği önlemleri uygulayın, ilaçları kullanın.

0 yorum:

Yorum Gönder