İtalyan Yemekleri Arama Motoru

Özel Arama

5 Mayıs 2010 Çarşamba

Fesleğenli Pilav, Fesleğenli İtalyan Pilavı






Malzemeler

500 gram İtalyan pirinci
Balık suyu
160 gram tereyağı
1 küçük kuru soğan
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Fesleğen sos malzemeleri:
2 bağ fesleğen
1 tutam maydanoz
100 gram çamfıstığı
2 diş sarımsak
Tuz
150 gram eritilmiş tereyağı



Hazırlanışı

İnce doğranmış soğanları zeytinyağı ile kavurun ve italyan pirincini ilave ederek biraz daha kavurun. Balık suyu koyarak yeterli kıvama gelinceye kadar pişirin. En sonunda fesleğen sos ve tereyağı katarak servis edin. Domates ile tabağı süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Fesleğen sos yapılışı: Malzemenin tümünü mikserde püre haline gelinceye kadar karıştırın. Ilık bir şekilde yemeğe karıştırın.
Balık suyunun yapılışı: Balık kemikleri, soğan ve havucu kaynatın. Kaynama sırasında oluşan köpükleri alın.

Afiyet olsun.
italyan yemekleri

0 yorum:

Yorum Gönder