Malzemeler
1 küçük kaşık karamelli dondurma
2 büyük kaşık çikolatalı dondurma
50. gram kavrulmuş file fındık veya badem
Karamel sos için:
50 gram şeker
20 gram su
Limon suyu
30 gram krema
10 gram tereyağı
Hazırlanışı
Karamel dondurmanın dışına çikolatalı dondurmayı sarın. Kavrulmuş ve soğutulmuş bademlerin üzerinde döndürerek dondurmanın her tarafını bademle ya da fındıkla kapatın. Karamel sosla birlikte servis yapın.
Karamel sosun hazırlanışı: Şeker, su ve limon suyunu kaynatın. Karışım hafiften yenmeye başlayınca krema ve tereyağını ilave edin. Kaynadıktan sonra soğumaya bırakın.
Afiyet olsun
1 küçük kaşık karamelli dondurma
2 büyük kaşık çikolatalı dondurma
50. gram kavrulmuş file fındık veya badem
Karamel sos için:
50 gram şeker
20 gram su
Limon suyu
30 gram krema
10 gram tereyağı
Hazırlanışı
Karamel dondurmanın dışına çikolatalı dondurmayı sarın. Kavrulmuş ve soğutulmuş bademlerin üzerinde döndürerek dondurmanın her tarafını bademle ya da fındıkla kapatın. Karamel sosla birlikte servis yapın.
Karamel sosun hazırlanışı: Şeker, su ve limon suyunu kaynatın. Karışım hafiften yenmeye başlayınca krema ve tereyağını ilave edin. Kaynadıktan sonra soğumaya bırakın.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder