İtalyan Yemekleri Arama Motoru

Özel Arama

5 Mayıs 2010 Çarşamba

Karamel Soslu Dondurma






Malzemeler

1 küçük kaşık karamelli dondurma
2 büyük kaşık çikolatalı dondurma
50. gram kavrulmuş file fındık veya badem
Karamel sos için:
50 gram şeker
20 gram su
Limon suyu
30 gram krema
10 gram tereyağı

Hazırlanışı

Karamel dondurmanın dışına çikolatalı dondurmayı sarın. Kavrulmuş ve soğutulmuş bademlerin üzerinde döndürerek dondurmanın her tarafını bademle ya da fındıkla kapatın. Karamel sosla birlikte servis yapın.
Karamel sosun hazırlanışı: Şeker, su ve limon suyunu kaynatın. Karışım hafiften yenmeye başlayınca krema ve tereyağını ilave edin. Kaynadıktan sonra soğumaya bırakın.

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder