İtalyan Yemekleri Arama Motoru

Özel Arama

14 Nisan 2010 Çarşamba

İtalyan böreği tarifi






İtalyan böreği nasıl yapılır, italyan böreği malzemeleri nelerdir biraz bundan bahsedeceğiz.

Malzemelerimiz

Salçası:
200 gram kemiksiz sığır eti
2 çorba kaşığı margarin
1 büyük soğan
3 büyük domates
3 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
Üzerine:
2 çorba kaşığı margarin
1 kahve fincanı gravyer rendesi
Hamuru:
4 kahve fincanı un
4 yumurtanın sarısı
3/4 kahve fincanı süt

İçinin hazırlanışı:
200 gram pişmiş et
1 çorba kaşığı margarin
yarım kahve fincanı un
1 bardak süt
1 kahve fincanı gravyer rendesi
1 yumurta akı
yarım kahve fincanı etin piştiği salça


Yapılışı

SALÇASI: Bir kuşaneye ölçülere göre margarin konularak kızdırılır, içine kuşbaşı sığır eti konur, iyice kavrulur. Soğan küçük küçük doğranarak ete ilâve edilir ve yeniden kavrulur. Soğanlar ölünce buna kabukları ve çeki.dekleri çıkarılıp, küçük küçük doğranmış domatesler karıştırılarak tuz serpilir ve domatesler salça gibi olunca, kuşaneye sıcak su konur. 2,5 saat pişirilir. sonra ateşten indirilerek soğutulur. Yemek soğuyunca, kuşanedekilerin hepsi et makinesinde çekilir ve bir tarafa bırakılır.

İÇİ: Yeniden bir kuşane alınır ve içersine ölçülere göre margarin ile un konularak 2 dakika kavrulduktan sonra içersine sıcak süt ve tuz konulur ve karıştırılarak sütümüz, una yedirilir. 8-10 dakika daha pişirildikten sonar ateşten indirilir, yumurtanın akı, karabiber ve rendelenmiş gravyer peynir, etin salçası ve kıyma halindeki etler ilâve edilir, iyice karıştırılır ve bir tarafa bırakılır.

HAMURU: ölçülere göre un alınarak elenir, ortası çukurca açılarak buraya yumurtaların sarısı, süt ve tuz konularak iyice karıştırılarak yoğrulur. Hamur, ıslak bir beze sarılarak bir saat dinlendirilir. Bu süre dolunca, un tahtasının üzerine un serpilerek hamur açılır. Açılan hamurlar dört köşe kesilir içten fıstık kadar kıymalar doldurulur, kapatılır ve bir tencerede tuzlu su kaynatılarak kesilmiş olan hamurlar bu tencereye boşaltılır. 5 dakika haşlanır ve yumuşayınca süzgeçle süzülür, servis tabağına yayılır ve üzerlerine erimiş tereyağ ile salçanın artan kısmı dökülür. Yanında gravyer peynir (rendelenmiş) olduğu halde soğumadan servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder