İtalyan Yemekleri Arama Motoru

Özel Arama

13 Nisan 2010 Salı

Peynirli Tortelli Tarifi






Merhaba.

Peynirli Tortelli Malzemeleri

1 diş sarımsak
4 çorba kaşığı Altın Hasat Sızma Zeytinyağı
200 ml krema
250 gram porçini mantar
İç Malzeme için :
500 gram ricotta peyniri
1 demet maydanoz
muskat rendesi
200 gram parmesan peyniri
bir miktar tuz
Hamuru için :
400 gram Bizim Mutfak Un
4 adet yumurta

HAZIRLANIŞI

Maydanozları yıkayın.. doğradıktan sonra derin bir kaseye bütün malzemeyi koyun.. iyice karıştırın. Diğer tarafta hamur için verilen malzemeleri karıştırıp yoğurun. hazırladığınız hamuru 1-2 mm incelikte açın. Açtıktan sonra 5-6 cm.’lik karelere bölün. Her karenin içine hazırladığınız içten koyup üçgen yapın ve parmağınızla şekil verin. Kaynayan tuzla suda 1-2 dakika haşlayın. Sos için bir tavaya zeytinyağını alın. Sarımsağı atıp pembeleşinceye kadar kızartıp çıkartın. Bir küçük paket kremayı tavaya ekleyin.. Porcini mantarlarını doğrayıp ekleyin. Mantarlar pişer pişmez haşlanmış tortellileri ekleyip karıştırın ve üzerlerine parmesan peyniri serperek servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder