Bugün pizza napoliten tarifinden bahsedeceğiz.
Gerekli malzemeler
500 gr. un
75 gr. margarin (bir yumurta kadar büyüklükte)
15 gr. maya (iki ceviz kadar büyüklükte)
1 tatlı kaşığı tuz
Biraz şeker
250 gr. su (20 çorba kasığı)
Üzerine koymak için :
250 gr. ince dilimlenmiş çerkez peyniri , o yoksa gravyer veya kaşer
Yapılışı
Peynir hariç bir kabın içerisine bütün malzemeyi koyup yoğurarak özlü bir hamur yapınız
Üzerini kapatıp 30-40dakika mayalanmaya bırakınız
Sonra hamuru arzu ettiğiniz büyüklükte parçalara koparıp veya kesip un serperek bir merdane ile iki üç milim kalınlığında yuvarlak açınız ve fırın tepsisine yanyana diziniz
Hamurun kenarlarında yarım santim mesafe bırakarak üst sathını önce iki milim kalınlığında aşağıdaki domatesi ve domatesin üzerine kâğıttan kalınca dilimlenmiş peynirleri kapatınız
Üzerlerine bir adet hafifyağlanmış kâğıt kapatıp yarım saat mayalanmaya bırakınız
Sonrahızlı fırında 15 dakika pişirip servis ediniz
Daha sonraki tariflerimiz için italyan yemekleri blogunu izlemeye devam :)
500 gr. un
75 gr. margarin (bir yumurta kadar büyüklükte)
15 gr. maya (iki ceviz kadar büyüklükte)
1 tatlı kaşığı tuz
Biraz şeker
250 gr. su (20 çorba kasığı)
Üzerine koymak için :
250 gr. ince dilimlenmiş çerkez peyniri , o yoksa gravyer veya kaşer
Yapılışı
Peynir hariç bir kabın içerisine bütün malzemeyi koyup yoğurarak özlü bir hamur yapınız
Üzerini kapatıp 30-40
Sonra hamuru arzu ettiğiniz büyüklükte parçalara koparıp veya kesip un serperek bir merdane ile iki üç milim kalınlığında yuvarlak açınız ve fırın tepsisine yanyana diziniz
Hamurun kenarlarında yarım santim mesafe bırakarak üst sathını önce iki milim kalınlığında aşağıdaki domatesi ve domatesin üzerine kâğıttan kalınca dilimlenmiş peynirleri kapatınız
Üzerlerine bir adet hafif
Sonra
Daha sonraki tariflerimiz için italyan yemekleri blogunu izlemeye devam :)
0 yorum:
Yorum Gönder